vlag

Risotto

vlag

Heerlijk (voor)gerecht, een beetje werk maar de moeite waard.


INGREDIËNTEN:

300 gr. rondkorrel-risottorijst
4 eetl. olijfolie
100 ml. witte wijn
600 ml. bouillon
100 gr. vers geraspte parmezaanse kaas

BEREIDING:

Gebruik een ruime hapjespan met dikke bodem. olie in de pan, op middelhoog vuur, rijst erbij en omscheppen zodat alle korrels met olie in aanraking komen. Afblussen met de witte wijn en roeren totdat de wijn is opgenomen/verdampt. Vuur temperen en steeds zoveel bouillon toevoegen dat de rijst net onder staat. Op laag vuur ongeveer 20 minuten laten koken, regelmatig bouillon bijvoegen. Als het goed is, heeft u in die 20 minuten ongeveer 600 ml. bouillon gebruikt. Tot slot de geraspte kaas toevoegen, en roeren zodat kaas door de rijst heen smelt en een mooie, romige risotto vormt.

VARIATIE
Er zijn in diverse delicatessenwinkels risotto-mengsels te koop waar al andere ingrediënten zijn toegevoegd: groente, tomaat, basilicum... Een lekkere variatie is het toevoegen van eekhoorntjesbrood, dat koopt u gedroogd en moet een kwartiertje in heet water wellen. Het welwater kunt u dan weer gebruiken om toe te voegen aan de risotto, in plaats van 'gewone' bouillon.