vlag

Indiase kokosrijst

vlag

Lekkere rijstvariatie, ingezonden door M. Dikschei. Kan natuurlijk ook als variatie dienen bij een rijstafel, hoewel natuurlijk niet Indonesisch. Een vorm van fusion?


INGREDIËNTEN:

zilvervliesrijst
kokos
studentenhaver
ui
olijfolie
koenjit
kerrie massala
Tamari of ketjap

BENODIGDHEDEN:

wadjan
houten roerspatel

BEREIDING:

Voor dit hele recept geldt: hoeveelheden geheel naar eingen smaak en inzicht.
Ui snipperen en fruiten. Kook de rijst. Zet de wadjang op een laag vuur, doe de (geraspte) kokos erin (zonder olie) en blijf rondroeren tot de kokos begint te bruinen. Doe de kokos even in een kommetje. Doe de olijfolie in de wadjang en laat deze,nog steeds op een zacht pitje, warm worden. Haal van de studentenhaver de noten en de rozijnen uit elkaar, halveer de te grote noten en roer ze in de olie totdat ze beginnen te bruinen, voeg de koenjit en kerrie masala toe, even laten smoren.
Voeg de rozijnen toe en daarna de gebruinde kokos en de gefruite ui. Als alles goed doorgeroerd is voeg je de rijst toe onder weer rustig doorroeren, doe er een scheutje Tamari of ketjap doorheen. Als alles goed warm en doorgeroerd is kun je het opdienen met kroepoek en een frisse salade, bijvoorbeeld van stukjes ananas.
Smakelijk eten.