Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
SPINAZIESOEP

Lekkere pittige soep, ingestuurd door Els van Hall. Past volgens mij prima bij het mooie voorjaarsweer dat deze week wordt verwacht.

INGREDIËNTEN:

300 gr. spinazie (vers)
1 sjalotje
1 teentje knoflook
olijfolie
200 ml. witte wijn (droog)
500 ml. groentebouillon
80 gr. gorgonzola
takje marjoraan
peper en zout
snufje suiker

BEREIDING:

Was de spinazie grondig in ruim water en laat de blaadjes in een vergiet uitlekken. Pel en snipper het sjalotje. Fruit het sjalotje met de knoflook even aan in wat olijfolie. Schep de spinazie erdoor en laat deze al omscheppend slinken. Voeg de witte wijn, de groentenbouillon, de majoraan en de gorgonzola toe. Laat de gorgonzola al roerend smelten en kook de spinazie in circa 5 minuten zachtjes gaar.
Pureer de soep. (keukemachine of staafmixer) Maak op smaak met zout, peper en een snufje suiker.