Een van oorsprong Engels baksel, in allerlei variaties, zowel zoet als hartig, te maken. Deze week het recept van de week omdat ze erg goed te gebruiken zijn bij een uitgebreide Paaslunch of -brunch.
In de nieuwsgroep nl.culinair gezet door Danuta: Bedankt!
INGREDIËNTEN:
225 gr. zelfrijzend bakmeel VARIATIE:
zalmsnippers |
BEREIDING:
Meng bakmeel, bakpoeder, zout en mosterdpoeder door elkaar. wrijf hier de boter door. Doe nu de kaas en bosui erdoor. (Of een van de variatie-ingrediënten). Voeg nu scheutje voor scheutje de melk toe, de hoeveelheid is minder belangrijk dan de consistentie van het deeg: met zo min mogelijk kneden moet een samenhangend zacht deeg ontstaan dat niet plakt. werkblad bestuiven met wat bloem en deeg uitrollen tot ongeveer 1 cm. dik, en met een glas of uitsteker rondjes uitsteken (ongeveer 7 cm. doorsnede) Snel deegrest opnieuw vormen, uitrollen en uitsteken. De scones in een voorverwarmde oven op 220 graden op een bakplaat (bakpapier) iets boven het midden in ongeveer 20 min. goudbruin bakken. Bij een elektrische oven wil een bakje kokend water onderin nog weleens helpen om breken van de bovenkant van de scones uit te stellen of zelfs te voorkomen. |