Het recept van deze week is te laat, ten gevolge van een korte vakantie in Schotland. Daarom een Brits recept, ingestuurd naar mijn website. De bron is volgens de inzender "Anne Wilson, de Engelse Keuken" en de bereidingstijd is 40 minuten. Het is voldoende voor 12 muffins.
INGREDIËNTEN:
225 gr. zelfrijzend bakmeel |
BEREIDING:
Klop het ei los en smelt de boter (au bain marie of magnetron). Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, vet de bodems van 12 muffinvormpjes van 6 cm in met olie. Zeef meel, suiker en bakpoeder in een kom. Roer in een kleine kom ei, melk en boter goed door elkaar en doe dit mengsel bij het meelmengsel. Roer voorzichtig met een vork tot alle droge ingrediënten bevochtigd zijn. Het beslag moet vrij klonterig zijn. Schep de vormpjes voor tweederde vol met het beslag. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin. Maak ze los met een spateltje en zet ze op een taartrekje. Serveer ze warm. en evt. met marmalade of jam. |