Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
PADDENSTOELENRISOTTO

Als hoofdgerecht met een goede salade, of als voor- of bijgerecht. Hoeveelheden zijn voor het hoofdgerecht.

INGREDIËNTEN:

500 gr. risottorijst
400-500 gr. gemengde paddenstoelen
1 lt. kippenbouillon
olijfolie
250 gram parmezaanse kaas, grof geraspt


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING:

Neem een grote hapjespan met deksel. Op middelhoog vuur flinke scheut olie verwarmen, en de rijst toevoegen. Al roerend zorgen dat iedere korrel omgeven wordt door een laagje olie. Paddeenstoelen van aarde en andere ongerechtigheden ontdoen en heel fijn snijden. Bij de rijst voegen en doorroeren. Een liter kokende bouillon toevoegen en nog 1 keer roeren, daarna afvlakken zodat alle rijst net onder staat, vuur laag, deksel op de pan en 10-12 minuten met rust laten. Als het goed is is de rijst dan zacht en gaar en al het water opgenomen. Pas op voor aanbranden, te nat, niet gaar en teveel roeren.

Tot slot de kaas er doorheen roeren en al roerend laten smelten. Als het goed is, loopt de risotto een beetje.