INGREDIËNTEN:
Broccoli
aardappelen
knolselderij
h.o.h. gehakt
broodkruim
melk
peper en zout
gehaktkruiden naar smaak
boter
| |
BEREIDING:
Ik zet er deze keer expres geen hoeveelheden bij, het is heel persoonlijk en afhankelijk van de grootte van je ovenschaal.
Schil je de aardappelen en snijd die in blokjes. Maak de knolselderij schoon en snijd die ook in blokjes. Samen gaarkoken. Begin met het schoonmaken van de broccoli, snijd het in hanteerbare roosjes en was het grondig maar voorzichtig. Gaar het even voor door het een minuut of 3-5 te stomen.
Terwijl dat kookt, maak je van de gehakt, broodkruim, melk en kruiden kleine gehaktballetjes (ongeveer 2-3 cm. doorsnede) en bakt die in boter rondom snel bruin. Maak van de aardappelen en knolselderij een puree (gebruik melk en boter) en breng deze op snaak met zout en peper. Onderin een ovenschaal schik je de roosjes broccoli, daar overheen schep je de puree, en de gehakballetjes druk je in de puree. De braadboter van de balletjes er overheen schenken en ongeveer 30 minuten in de oven (200 graden).
|