RECEPT VAN DE WEEK:
ZOMERSE PASTASALADE

Lekkere maaltijdsalade voor een warme zomeravond of zomerse lunch

INGREDIËNTEN:

500 gram fusilli
100 gr. geraspte oude kaas
100 gr. hamblokjes
3 halve paprika's
kerstomaatjes
halve krop ijsbergsla
(verse) croutons
olijfolie
azijn
Italiaanse keukenkruiden
zwarte peper (molen)
verse basilicumblaadjes


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING:

Kook de fusilli volgens aanwijzingen op de verpakking, niet te gaar. Maak intussen van de olie, azijn, kruiden, peper en zout een mooie dressing. Roer de dressing door de warme pasta en laat afkoelen. Snijd de paprika's (gebruik drie verschillende kleuren) in blokjes, de kerstomaatjes doormidden en de sla grof. Meng dit met de geaspte kaas en de hamblokjes door de afgekoelde pasta. Eventueel op smaak brengen met kruiden en versgemalen zwarte peper. Vlak voor het opdienen de croutons en de basilicum-blaadjes erop strooien.