RECEPT VAN DE WEEK:
RODEKOOLSALADE

Lekker frisse salade, goed bij de lunch, een warme dag of bij de barbecue.

INGREDIËNTEN:

halve rode kool
2 appels
1 flinke rode ui
walnoten
citroensap

VOOR DE DRESSING:

50 ml. zure room
50 ml. yoghurt
1 eetl. honing
scheutje azijn
1 teentje knoflook
verse bieslook


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING:

Schaaf de kool en de appel dun, besprenkel de appel met citroensap (tegen verkleuren). Pel de ui en snipper deze. Meng de kool, ui en appel en dek af. Pers de knoflook, en maak van de geperste knoflook, yoghurt, zure room, honing, azijn en bieslook de dressing, klop deze goed door en schenk het over het koolmengsel. Doe de helft van de (gepelde en grof gemalen) walnoten erdoor. Goed doorroeren en een paar uur in de koelkast laten staan.
Vlak voor het opdienen doorroeren en de rest van de walnoten er overheen strooien.