Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
Entrecote met chutney van paprika

Een paar dagen later, door het Hemelvaart-weekend, dus een extra lekker recept: Dit gerecht is 'van restaurantniveau', volgens de jury van de kookwedstrijd in 2005. Het recept is van Maik van Enckevoort.

INGREDIËNTEN:

1 teentje koflook
verse Italiaanse kruiden
olijfolie
entrecote
zoete puntpaprika
kleine rode ui
rode wijn
basalmico-azijn
suiker
versgemalen peper

BEREIDING:

Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Kruiden fijn snijden. Marinade maken van olie, knoflook en kruiden. Entrecote bestrooien met grof gemalen peper en door marinade wentelen. Minimaal 15 minuten in laten trekken.
Paprika in grove stukken snijden, ui fijn snipperen. In pan: olie plus ui en paprika, ongeveer 3 min. bakken. Wijn, azijn en suiker in pan erbij doen en 10 minuten laten sudderen. Grillpan verhitten en de gemarineerde entrecote bakken. Gerecht serveren met gebakken aardappelpartjes en een rucola-salade.
EET SMAKELIJK!