INGREDIĖNTEN:
2 koolrabi's
30 gr. boter
1/2 bouillonblokje
2 eetl. mosterd
2-4 eetl. geraspte kaas
2 eetl. broodkruim
30 gr. bloem
30 gr. boter
2 eetl. room
| |
BEREIDING:
Koolrabi's schillen, schoonmaken en in grove stukken snijden. Kook ze in gezouten water en laat ze uitlekken. De eerste 30 gr. boter verhitten en de bloem er roerend doorheen doen. In scheutjes 300 ml. kookvocht erbij doen, blijven roeren. Er ontstaat nu een gladde saus. Half bouillonblokje (vegetariėrs: groentebouillonblokje gebruiken) oplossen in de saus en even zacht laten doorkoken. Room en mosterd er doorheen roeren.
Koolrabi in een ingevette ovenschaal leggen (, de ham er overheen verdelen) en de saus er overheen schenken. Kaas, tweede 30 gr. boter en broodkruim (paneermeel) er overheen strooien en in een voorverwarmde oven van 220 graden in 15-20 minuten goed laten doorwarmen, met een mooi korstje.
Niewt vegetariėrs kunnen ook nog 150 gr. hamblokjes er doorhjeen doen.
Serveren met rijst, aardappelpuree of zelfs met pasta.
|