RECEPT VAN DE WEEK:
COURGETTE-BASILICUMSOEP

Lekkere zomerse soep met veel variaties. Een kookclubrecept van Sje.

INGREDIĖNTEN:

2 courgettes
2 gesnipperde uien
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 liter gevogeltebouillon
1 flinke hand vol basilicumblaadjes
Peper en zout

VARIATIE

gerookte zalm
rauwe ham
hamreepjes
croutons
scheut room


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING:

Snijd de courgettes in blokjes, fruit de ui met de knoflook in wat olijfolie in een grote pan. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak even mee. Giet de bouillon (zelfgemaakt is het lekkerst, maar tabletten kunnen ook) erbij en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Basilicumblaadjes (zo van de plant) afspoelen en fijnsnijden. Bij de soep doen. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. De soep moet niet te waterig zijn, dus indien nog te waterig, wat in laten koken tot een lekkere romige soep.

VARIATIE:

door croutons, zalmsnippers, rauwe- of gekookte hamreepjes toe te voegen kan je variėren. Een scheut room is slecht voor de lijn, maar wel erg lekker.

De soep is het lekkerst als hij een dag vantevoren wordt gemaakt. Grotere hoeveelheden kan ook, een deel invriezen is goed mogelijk. Laat dan wel de room bij bereiding achterwege en voeg die pas toe bij het weer opwarmen.