RECEPT VAN DE WEEK:
VANILLECAKE

Simpeler bestaat niet, maar lekkerder eigenlijk ook niet...

INGREDIËNTEN:

3 eieren
250 gr. boter
250 gr. bloem
250 gr. suiker
1 vanillestokje
1 zakje vanillesuiker
snufje zout

VARIATIES:

cacaopoeder
stukjes chocolade
appel
abrikoos
rozijnen


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Roer suiker en boter in een ruime kom tot een gladde massa. schraap het vanillestokje uit en roer de vanille, het zout en de vanillesuiker door de massa. Breek de eieren apart en check of ze goed zijn. Voeg al roerend één voor één de eieren toe, roer weer glad. De bloem zeven en al roerend toevoegen. Blijf roeren tot er een mooi gladde massa is ontstaan, en giet deze in een cakevorm.

Bak de cake een uur in de voorverwarmde oven (160 graden). Controleer met een spiesje (satéprikker ofzo, vroeger deed oma dat met een breinaald, maar die zal niet in ieder huishouden meer aanwezig zijn). Als die er droog uitkomt, is de cake gaar. Anders nog 10 minuten in de oven laten. Uit de oven halen, even laten afkoelen en voorzichtig storten. Beetje poedersuiker erop voor serveren.

VARIATIES:

Met cacao aan het deeg toegevoegd maak je een chocoladecake. Als je zorgt dat de cacaopoeder niet geheel is verdeeld, kan je met een vork door het beslag in de vorm trekken, je maakt dan een marmercake.

Door stukjes appel, abrikoos, rozijnen enz. toe te voegen maak je een lekkere vruchtencake. Schud de stukjes fruit even door met wat bloem voordat je het aan het beslag toevoegt, zo voorkom je dat alles naar de bodem zakt tijdens het bakken.