INGREDIËNTEN:
1/2 bol knoflook
200 gr. pompoen
2 eieren
150 ml. slagroom
2 preien
1 theel. kerrie
bladerdeeg
1/2 theel. karwijzaad
zout en peper
| |
BEREIDING:
Oven voorverwarmen op 180 graden, Pompoen in grote stukken snijden en in een platte schaal 40 min. in de oven laten garen. Scheid daarna het vruchtvlees van de schil. Vruchtvlees pureren, knoflook pellen en persen, Oven verder verwarmen naar 220 graden. Prei in ringen snijden en bakken tot het vocht vrijkomt. Op klein vuur in gesloten pan 10 min. laten smoren en daarna in vergiet laten uitlekken. Eieren met slagroom loskloppen en zout, peper, karwijzaad en kerrie toevoegen. Daarna de pompoenpuree toevoegen. Tot slot de knoflook erbij. Bekleed een ovenschaal (ongeveer 20x20 cm) met bladerdeeg en en leg de uitgelekte prei op de bodem. giet het eimengsel er overheen en bak de quiche in ongeveer 40 min. gaar in de oven (220 graden).
|