INGREDIËNTEN:
1 blikje kikkererwten (450 gr)
1 kipfilet
1 prei
1 kleine rode peper
1 grote winterwortel
handje sperziebonen
teentje knoflook
1-2 kippenbouillonblokjes
1/2 eetl. Ras El Hanout kruiden
1 theel. koriander
Olijfolie
1 lt. water
Allesbinder of bloem
Peper&zout
| |
BEREIDING:
Groenten wassen, prei en wortel fijnsnijden en van de wortel een stuk bewaren om later reepjes van te snijden (ongeveer 2 cm.)
Snij de sperziebonen in stukjes van 1/2 cm en de rode peper in ringetjes.
Kook de kipfilet en snijd deze in blokjes. Kookvocht weggooien, kip apart leggen (afgedekt in koelkast als het langer duurt).
Doe de olijfolie in de pan en stoof hierin prei, knoflook en wortel in enkele minuten gaar. Blus af met het Water en breng aan de kook. Pureer de soep met een goede staafmixer. Voeg daarna gesneden sperziebonen en de kruiden toe. Vuur laag-zetten, kip toevoegen , en nu de gesneden peper, reepjes wortel en bouillonblokjes toevoegen.
Beetje binden met bloem of allesbinder (eerst papje nmaken met beetje water). Nu pas de (afgegoten) kikkererwten toevoegen (in blik zijn ze voorgekookt). Even zacht laten doorkoken op laag vuur.
Het is een soep met een verbazingwekkende smaak, geniet ervan!
|