RECEPT VAN DE WEEK:
GEVULDE PEPERNOTEN

Lekkere variatie op traditioneel Sinterklaaslekkernij

INGREDIËNTEN:

100 gr. bloem
50 gr. bruine basterdsuiker
mespunt zout
1 eetl. koekkruiden
50 gr. boter
1 eetl. fijngehakte hazelnoten
1 eetl. fijngehakte amandelen
1 eetl.l honing
3 eetl. fijne tafelsuiker
amandelspijs


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING:

Zeef de bloem met de basterdsuiker, zout en koekkruiden. Snijd de boter er met 2 messen door en kneed het geheel daarna tot een soepel deeg. Leg het deeg in plasticfolie ca. 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 gr.C. Vermeng de noten en de honing. Verdeel het deeg in ca. 25 stukjes. Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat amandelspijs op en vouw het deeg eromheen. Bak de pepernoten op een bakplaat in het midden van de oven ca.20 minuten en rol ze dan direct door tafelsuiker.
EET SMAKELIJK!