INGREDIËNTEN:
150 gr. suiker
100 gr. witte basterdsuiker
50 ml. slagroom
1 klontje roomboter
VARIATIES:
sterke koffie
scheutje Baileys
schepje cacaopoeder
schepje gehakte amandelen
schepje gehakte hazelnoten
| |
BEREIDING:
Gebruik kleine vormpjes zonder bodem. Leg de vormpjes ruim voor gebruik in koud water. Als u geen vormpjes heeft, kunt u ook gewoon op bakpapier storten. Werk op een ruim werkvlak, beleg dit met bakpapier.
Verwarm de suiker, basterdsuiker, room en boter al roerend tot de suiker is opgelost. Breng het op zacht vuur aan de kook en laat koken (blijf roeren) tot een druppel in een kopje met ijskoud water niet meer uitvloeit, maar een kort, dik draadje vormt (als u een suikerthermometer bezit: 92 graden).
Leg de vormpjes op het bakpapier, schenk ze voorzichtig vol met de massa en laat ze opdrogen.
(TIP: Als ze enigszins zijn afgekoeld en de borstplaat hard genoeg is, zet de vormpjes dan op de kant, dan droogt de onderzijde ook gelijkmatiger mee).
VARIATIES:
Meng één van de extra ingrediënten door het mengsel om in smaken te variëren.
|