INGREDIËNTEN:
150 gr. boter
150 gr. kristalsuiker
150 gr. bloem
1 zakje vanillesuiker
3 eieren (150 gr.)
VARIATIE:
vanille
citroenrasp
cacaopoeder
scheutje rum
schepje bakpoeder
| |
BEREIDING:
Zorg dat de boter iets boven kamertemperatuur is, en klop het met de suiker op tot een gladde, witte massa. Voeg er al kloppend één voor één de eieren aan toe. Blijf roeren en doe de vanillesuier ebij. Zeef de bloem, en voeg die toe terwijl je het beslag blijft kloppen.
Vet een cakevorm in, bebloem de ingevette vorm en schud overtollig bloem eruit. Beslag in de vorm doen. Ongeveer 40 minuten bakken op 160 graden. Bij een hetelucht oven iets minder warm.
VARIATIES:
Voor de variaties kan je een van de ingrediënten toevoegen. Een gemarmerde cake maak je door door de helft van het beslag cacao te doen, en in de vorm de twee soorten beslag te mengen en met een vork marmerstrepen te trekken.
Voor een luchtiger cake kan je bakpoeder toevoegen of zelfrijzend bakmeel gebruiken. Als het goed is, is dat niet nodig.
|