INGREDIËNTEN
100 ml. melk
1 vanillestokje
70 gr. suiker
350 ml. slagroom
5 eidooiers
2 eetl. lemon curd
riet- of basterdsuiker
citroenrasp
| |
BEREIDING:
Ik gebruik de Slowcooker voor in de oven, een moderne kruising tussen een tajine en een römertopf, maar het moet ook in een platte ovenschaal lukken denk ik.
Melk met vanillestokje (in de lengte gespleten) en de suiker aan de kook brengen en vijf minuten laten trekken. Suiker goed oplossen, vanillestokje verwijderen en uitschrapen, vanillemerg toevoegen. Melk van het vuur, slagroom, eidooiers en lemon curd (als je dat niet kunt krijgen, kan je het zelf maken of vervangen door een ander zoet-fris-zuurtje).
Mengsel op het geglazuurde deel van de Slowcooker schenken (of op een platte ovenschaal) en in een koude oven plaatsen. Deksel erop, en 75 minuten op 125 graden in de oven laten. Uit de oven halen, half uurtje laten afkoelen en dan met basterd- of rietsuiker bestrooien. Met een brander suiker smelten tot mooi bruin krokant suikerkorstje. Bestrooien met beetje citroenrasp en in de schaal serveren.
VARIATIE:
|