INGREDIËNTEN:
400 gram tarwebloem
flinke mespunt zout
5 eieren
1 liter melk
ca.100 gr. boter
VARIATIES:
Geraspte kaas
plakjes bacon
rozijnen
plakjes appel
| |
BEREIDING:
Roer bloem en zout door elkaar. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk klontjes hebt. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren er boven. Voeg 400 ml. melk toe en roer dit alles met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Dek het beslag af en laat 30 minuten rusten. Verhit een klontje boter in een goede koekenpan en schep met een soeplepel het beslag in de pan. Even rondwalsen. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin.Als je wat vaardigheid hebt, kan je ze omgooien, spectaculair voor de kinderen.
VARIATIES:
Je kan de pannenkoeken vullen met diverse extra ingrediënten. Zorg ervoor dat de plakjes dun zijn. Bij spek bak ik het altijd eerst even uit, en de pannenkoek dan in het spekvet. Direct nadat het beslag in de pan is gewalst, voeg ik de extra ingrediënten toe, en daar doe ik dan meteen een klein beetje extra beslag overheen. Keer voorzichtig.
Warmhouden doe ik in een voorverwarmde oven, ongeveer 80-100 graden, afgedekt.
Eet smakelijk.
|