RECEPT VAN DE WEEK:
HARTIGE PREITAART

Een van de recepten van Vitatas, iets aangepast aan onze smaak. Sinds mijn keuken klaar is heb ik weer ruimte en ben ik weer begonnen met de wekelijkse Vitatas, vol biologische groente en fruit.

INGREDI╦NTEN VOOR HET DEEG:

250 gr. tarwemeel
100 gr. boter
zout
water

INGREDI╦NTEN VOOR DE VULLING:

olie
kerrie
500 gr. prei
tijm
100 gr. winterpeen
150 ml. melk
2 eieren
bloem
200 gr. oude kaas


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING:

Maak van meel, boter water en zout (ongeveer 2 theel.) een stevig deeg. Rol dit uit tot ongeveer 3 mm. dik, en prik een paar gaatjes in de bodem. (daarmee voorkom je blaasvorming tijdens het bakken). In een ingevette taart- of springvorm leggen.

Verwarm de oven voor (220 graden) en smoor ondertussen in een grote pan de prei even in de olie, tot het glazig gaat zien. kerrie (naar smaak) toevoegen en even meesmoren. Van het vuur, Wortel raspen en met de tijm en een snuf zout toevoegen en goed mengen. Het mengsel over het deeg verspreiden. Afdekken met alu-folie en 25 minuten onderin de oven bakken. Ondertussen de eieren met de melk loskloppen. Taart uit de oven, alu-folie verwijderen en de saus over de taart schenken.Taart zonder afdekking weer onderin de oven plaatsen en nog 20 minuten op 200 graden bakken.Na 10 minuten de kaas (geraspt) en overheen strooien en laten smelten.

Serveren met een lekkere salade.