INGREDIËNTEN DEEG:
400 gr bloem
250 gr koude boter
150 gr suiker
Snufje zout
1 losgeklopt ei
INGREDIËNTEN VULLING:
200 gr suiker
75 ml water
250 ml slagroom
400 gr studentenhaver
| |
BEREIDING:
Kneed het deeg met alle ingrediënten en laat het een uurtje rusten in de koelkast. Bedek de bodem van de springvorm (24 cm) met bakpapier.
Maak intussen de vulling. Haal de rozijnen uit de studentenhaver en hak de noten grof. Meng het dan weer door elkaar.
Doe de suiker in een pan met het water en los de suiker al roerende op. Laat de suikerstroop licht karameliseren. Pas op dat de suiker niet verbrand. Roer vervolgens de noten en de ongeklopte slagroom door de suiker, goed door laten koken, blijven roeren. Laat het enigszins afkoelen.
Bekleed een springvorm met driekwart van het deeg, randen over laten hangen. Vul de vorm met het lauwe notenmengsel, en klap de randen naar binnen. Vorm een cirkel van de rest van het deeg en bedekt de bovenlaag.
Bak de notentaart op 175 graden in een uur gaar. Neem de taart uit de oven en maak de rand gelijk wat los. Machtige taart, dus kleine punten snijden.
|