INGREDIËNTEN:
1 kg. riblappen
2 uien
1 pastinaak
4 aardperen
350 ml. goede rode wijn
3 plakken ontbijtkoek
boter en bloem
| |
BEREIDING:
Snijd de riblappen in grote dobbelstenen. Doe in een plastic zak peper en bloem, vlees erbij en rondschudden tot vlees mooi met laagje bloem bedekt is. Vlees al roerend snel in een goede braadpan in wat boter bruin braden. Uien, pastinaak en aardperen schillen en in dobelstenen snijden. Bij het vlees in de pan, even meebakken en daarna met rode wijn afblussen (moet net onder staan). Deksel op de pan en op heel laag vuur (petroliestel) een paar uur laten sudderen.
Bruis boter uit zonder te laten verbranden en doe bloem erbij (verhouding 1:1). Al roerend een roux maken. Even laten afkoelen. Half uurtje voor het eten drie plakken ontbijtkoek toevoegen aan de stoofpot. Daarna de roux toevoegen en beetje laten binden. Op smaak brengen.
Serveren met bijvoorbeeld rode kool en aardappelpuree.
|