INGREDIËNTEN SATÉ:
500 gr. Geitenvlees
1 eetl. suiker
1 theel. ketoembar
1 teentje knoflook
1 eetl. ketjap manis
1 eetl. sambal oelek
1 eetl. gesnipperde ui
INGREDIËNTEN SAUS:
ketjap manis
sjalotjes
rode lombok rawit
gula djawe
2 blaadje djuruk purut
| |
BEREIDING:
Snijd het vlees in blokjes. Maak van de ingrediënten een marinade en leg het vlees 1 uur hierin. Rijg het vlees aan ongeveer 16 stokjes en in ongeveer 4 - 5 minuten bruin roosteren.
Maak de ketjapsaus door de sjalotten en de lombok rawit (pepertjes) fijn te snijden en aan te zetten in ruim olie. Voeg de gula djawa (palmsuiker) en een kopje water toe. Meng daarna alle ingrediënten tot een gladde saus.
SELAMAT MAKAN! (Eet smakelijk!)
|