INGREDIËNTEN SALADE:
750 gr. krielaardappels
1 krop ijsbergsla
1 zakje rucola
100 gr. zwarte olijven (pitloos)
4 eieren
1 blikje tonijn
1 winterpeen
200 gr. sperziebonen
INGREDIËNTEN DRESSING:
olijfolie
witte wijnazijn
knoflook
mosterd
versgemalen peper
| |
BEREIDING:
Krieltjes schillen en koken. Sperziebonen koken (beetgaar). Maak van de ingrediënten van de dressing een mooie, lobbige dressing (staafmixer) Krieltjes en sperziebonen warm in een ruime schaal, dressing toevoegen en voorzichtig mengen. Af laten koelen. Ondertussen de sla wassen en snijden en wortel raspen. Tonijn uit laten lekken en uit elkaar trekken. Alles goed en voorzichtig met de afgekoelde aardappel-groente mengen. Nog even laten staan. Eieren hard koken, laten schrikken, pellen en in partjes (8) snijden. Salade voor het opdienen garneren met de eierpartjes.
|