Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
VERJAARDAGSTAART

Deze week het recept voor een verjaardagstaart, omdat mijn jongste dochter volgende week 15 wordt. Zij maakt zelf een kwarktaart en ik weet nog niet of ik er aan toekom om zelf te bakken, maar dit recept ligt dan in ieder geval klaar.

INGREDIËNTEN:

2 pakken cakemix
eieren
1 pot aardbeienjam
roompoeder *
crème au beurre **
slagroom
verse aardbeien

BEREIDING:

* roompoeder wordt gebruikt om banketbakkersroom te maken. Bij de molen of soms in de supermarkt verkrijgbaar.

** crème au beurre is botercrème, maak je door poedersuiker en boter door elkaar te roeren. Zorg dat je niet te warm werkt, dan smelt het (en is verder onbruikbaar).

Maak de cakemix zoals op het pak aangegeven (daar staat ook de hoeveelheid eieren aangegeven). Bak ook zoals aangegeven. Ik gebruik een grote springvorm bekleed met bakpapier, maar iedere andere ronde vorm voldoet. Bak wel iets langer dan aangegeven, maar zorg dat het niet verbrandt. Voorzichtig dus...
Als de taart te bol is, kan je de bovenkant er voorzichtig afsnijden tot je een vlakke bovenkant over hebt.

Snijd de taart nu horizontaal doormidden (dus twee plakken). Als het voldoende dik is, en je durft het aan, kan het ook in drie plakken. Doe nu de banketbakkersroom en de jam er tussen (niet te dik). Als je twee plakken hebt, eerste plak, room, jam, tweede plak. Bij drie plakken onderste plak, room, tweede plak, jam, bovenste plak.

Nu moet je de taart vlak krijgen. Smeer de bovenkant en de zijkant in met een laagje botercrème. Zorg dat het stevig maar niet te koud is, en gebruik een groot, plat mes (bijv. een pannenkoekenmes (tip PN)). Lekker kliederen, het lukt vast.

Tot slot garneren met aardbeien en slagroom.

Variatie: gebruik chocoladepasta i.p.v. jam, en doe wat cacaopoeder door de botercrème. Garneren kan dan met slagroom en hagelslag.

Variatie 2: roer heel sterke koffie door de botercrème (goed roeren), rol de taart door pure hagelslag en versier de bovenkant met koffieboontjes, chocolaatjes en toefjes opgespoten botercrème. (tip JvH)

Voor een kindertaart kan je allerlei al dan niet eetbare decoratie krijgen, gebruik je fantasie en geniet!