RECEPT VAN DE WEEK:
KLASSIEKE PIZZA MET KAAS, HAM EN RUCOLA

Een klassieker deze keer. Kan alleen als je hem zelf klaarmaakt en vers eet, de rucola wordt te snel warm en slap om deze te laten bezorgen. Voor twee pizza's.

INGREDIňNTEN DEEG:

300 gr. bloem
300 gr. grove bloem (semola)
2 theel. zout
1 theel. suiker
100 ml. water
20 gr. verse gist
6 eetl. olie
200 ml. melk

INGREDIňNTEN BELEG:

1 pak gezeefde tomaten
gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 bollen mozzarella
100 gr. proscuitto
50 gr. rucola
zout en peper


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING BODEM:

Haal de ingrediŽnten tijdig uit de koeling en zet klaar, het is belangrijk te werken met ingrediŽnten op kamertemperatuur. Zorg voor lauw water. Roer de suiker door het water en kruimel de gist erbij. Goed mengen en opzij zetten.
Bloem zeven in een kom, kuiltje en daarin het gistmengsel. Goed mengen, melk, olijfolie en zout toevoegen. Goed doorkneden tot een mooie, stevige en droge deegbal ontstaat. Minstens 10 minuten stevig kneden, daardoor ontstaat een elastisch deeg. Te droog? Dan wat water toevoegen. Te nat? Een handje bloem doet wonderen.
Bestrooi het werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog even door. Bal van maken, in de kom en afdekken met een warme, vochtige theedoek. Zet op een warme, tochtvrije plaats en laat 45 minuten rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is. Nog een keer op het bebloemde werkblad doorkneden. Deeg halveren, en iedere helft op een bebloemde ondergrond uitrollen tot een ronde / ovale pizzabodem (doorsnee ongeveer 35 cm.) Probeer de randen iets dikker te houden, om het beleg straks gemakkelijker op de pizza te houden. Bodems op een ingevette bakplaat leggen (voorzichtig) en afdekken met een droge theedoek. Nog 30 minuten op een warme plaats laten rusten.


BEREIDING PIZZA:

Fruit de gesnipperde ui en knoflook in een pan met dikke bodem glazig. De gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden en een flinke scheut olie toevoegen en doorroeren. Laten inkoken. Met zout en versgemalen peper op smaak brengen.
breng een dunne laag van deze basissaus aan op de pizzabodem. Beleg ruim met proscuitto. Daar overheen plakjes mozzarella. Ruim besprenkelen met olijfolie.
De oven is inmiddels lang voorverwarmd op 250 graden. Je bakt de pizza's 20-30 minuten (afhankelijk van je oven) op 200 graden.
de gewassen en gedroogde rucola over de pizza verspreiden, nog wat olie en versgemalen peper er overheen en serveren.