Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
ITALIAANSE COURGETTESOEP

Een lekkere, lichte soep, ideaal voor in de zomer.

INGREDIËNTEN:

2 courgettes
500 ml. bouillon
125 ml. crème fraîche
2 teentjes knoflook
2 eetl. bloem
500 ml. witte wijn
Gemengde Italiaanse kruiden
1 ui
zout&peper
boter en olie


BEREIDING:

Schil en snipper de ui, doe hetzelfde met de courgettes en de knoflook. Door tijdens het snijden/snipperen/pletten van de knoflook zout toe te voegen, wordt de geur meteen in het zout opgenomen. Daardoor blijven er meer geur- en smaakstoffen behouden voor in de soep.
Boter en olie samen verwarmen in een grote pan met dikke bodem. Vrijwel direct (als de boter gesmolten is) de ui toevoegen. Rondscheppen en fruiten, mag bruin worden. De helft van de courgettestukjes en alle knoflook toevoegen en blijven omscheppen. De wijn erbij en aan de kook brengen. 10 minuten doorkoken, en dan met de staafmixer mooi gladde soep maken. De andere helft van de courgette toevoegen en nog 5-10 minuten laten doorkoken. Bouillon toevoegen en binden met de bloem (bang voor klontjes? de bloem met wat koude bouillon tot een papje mengen voor het toe te voegen).
De kruiden en de peper mogen er nu bij. Zout hoeft niet meer, zit al bij de knoflook. De crème fraîche met wat verse peper loskloppen, en direct voor het serveren een schepje crème fraîche op de soep in de kom scheppen. Gasten zelf aan tafel laten doorroeren.
Serveren met een lekker, grof, boerenbrood.