Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
PEPO'S PAELLA

Een gemakkelijke versie van deze klassieker.

INGREDI╦NTEN:

500 gr. verse zeevruchten
200 gr. spekblokjes
250 gr. kipfilet
700 gr. verse roerbakgroente
500 gr. rijst
300 ml. witte wijn
saffraan
4 teentjes knoflook
verse peper
bouillon


BEREIDING:

Zorg voor een heel grote pan (ik gebruik de wok). Bij onze groenteboer verkopen ze vers gesneden roerbakmixen. De lekkerste voor dit gerecht vind ik het mengsel met rode ui, prei, champignons en paprika. De zeevruchten zijn voorverpakt en voorgekookt verkrijgbaar. Vers bij de visboer zal lekkerder zijn, maar moeilijker verkrijgbaar als er geen viswinkel in de buurt is en het geen marktdag is.
Begin met het uitbakken van de spekjes. Direct de fijngekante knoflook erbij en meebakken. Kip in stukjes erbij, en meebakken. Als je rauwe zeevruchten hebt, deze nu toevoegen en meebakken. Anders later. De groente toevoegen en onder voortdurend omscheppen mee laten bakken.
Nu de rijst en een scheut olijfolie erbij, op middelhoog vuur omscheppen en het geheel afblussen met de witte wijn. al roerend de wijn door de rijst laten opnemen. Saffraan toevoegen. Als je voorgekookte zeevruchten had, die nu toevoegen. Vuur laag, en bouillon toevoegen tot alles net onder staat. Zacht laten koken tot de bouillon is opgenomen, en steeds bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. Niet teveel meer roeren.
Op smaak brengen met vers gemalen peper en direct serveren. Lekker met een frisse salade. De hoeveelheid is voldoende voor een groter gezelschap, maar invriezen is goed mogelijk, en het is een gemakkelijke snelle maaltijd als je het even opbakt.