INGREDIËNTEN:
pak diepvries-spinazie à la crème (450 gr.)
bakje champignons
50 gr. (+ een beetje) boter
100 gr. zachte schimmelkaas
100 gr. kruidenkaas (bakje)
100 gr. geraspte parmezaan
100 gr. geraspte emmentaler
300 ml. melk
300 ml. crème fraîche
versgemalen peper
50 gr. bloem
500 gr. pasta
| |
BEREIDING:
Kook de pasta (farfalle, penne, fussili) volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Gebruik kleine champignons, en maak ze goed schoon. Verwijder de steeltjes, laat de hoedjes heel. In een beetje boter de champignons zacht bakken.
Zorg dat de spinazie ontdooid is. Smelt 50 gr. boter in een grote hapjespan, voeg er de losgeroerde crème fraîche doorheen. Zeef het meel en voeg een heel klein scheutje melk toe. Losroeren tot de klontjes verdwenen zijn en het een glad mengsel is. In kleine beetjes toevoegen aan het mengsel in de pan. Blijf roeren, moet een glad mengsel blijven. In beetjes de melk en de kaas toevoegen en er doorheen laten smelten.
In een grote (oven)schaal alles mixen: champignons, spinazie, kaassaus en pasta. 15 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden) plaatsen, en serveren met een frisse salade.
|