Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
KIP MET CASHEWNOTEN

Lekker en snel, uit de wok.

INGREDIËNTEN:

500 gr. kipfilet
3 eetl. sojasaus
1 theel. rijstwijn
snuf suiker
snuf zout
3 gedroogde paddenstoelen
olie
4 dunne plakjes verse gember
1 teen knoflook
1 rode paprika
100 gr. geroosterde cashewnoten


BEREIDING:

Snijd de kipfilet in blokjes. Maak van twee eetlepels van de sojasaus (gebruik lichte, Japanse, en geen donkere (Indonesische) ketjap) de rijstwijn (als u dat niet kunt krijgen, kan het ook met droge sherry), zout en peper een marinade en marineer de kipblokjes daar minimaal 30 minuten in. Ondertussen kunt u de paprika schoonmaken (zaadlijsten verwijderen, snijden in stukjes van 2-3 cm.) de knoflook persen, de paddenstoelen goed ontdoen van zand (het welwater gebruiken we later nog, dus daar mag geen zand inzitten) en in warm water wellen (20 min. minimaal).
Na het wellen van de paddenstoelen deze uitknijpen (vocht eruit) en in plakjes snijden. Harde stelen weggooien, maar het welwater bewaren.
Verhit de wok met één eetlepel olie, de gember toevoegen en roerbakken tot deze begint te geuren. kipfilet toevoegen en enkele minuten roerbakken, tot ze bruin worden. Kip uit de wok halen voordat ze helemaal gaar is, en even apart zetten (dek wel af).
Wok schoonvegen (keukenpapier) en de rest van de olie verhitten. Knoflook roerbakken tot de geur loskomt. Paddenstoelen en paprikastukjes toevoegen en even (ongeveer 1-2 minuten) blijven roerbakken. 2 eetl. van het welwater van de paddenstoelen toevoegen en laten bakken tot het water is verdampt.
De kip weer toevoegen, sojasaus en cashewnoten toevoegen en roerbakken tot de kip goed gaar is.

Serveren met witte rijst.