Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
CANNELONI MET SPINAZIE EN KAAS

Lekker voorgerecht, bij een wat uitgebreider diner

INGREDI╦NTEN:

500 gr. diepvries spinazie
250 gr. gehakt
klein blikje tomatenpuree
8 buisjes canneloni
200 gr. ricotta
3 tenen knoflook
Italiaanse keukenkruiden
100 gr. geraspte parmezaan

INGREDI╦NTEN SAUS:

1 teentje knoflook
500 gr. zoete tomaten
bouillonblokje
1 eetl. verse pesto

INGREDI╦NTEN AFWERKING:

1 bol mozzarella
150 gr. geraspte parmezaan


BEREIDING:

Tomatenpuree in wat olie uibakken / ontzuren. 2 tenen knoflook fijngesneden meefruiten. Kruiden toevoegen. Gehakt toevoegen en rul bakken. Spinazie toevoegen, van het vuur mengen met de ricotta en 100 gram geraspte parmezaan. Dit is de vulling voor de canneloni. Zorg dat er zoveel mogelijk vocht verdampt, en laat hjet dan wat afkoelen.

Fruit een geperst teentje knoflook in wat olie, doe de tomatenpuree er bij en laat al roerend bakken (ontzuren). Voeg pesto toe, en 300 ml. bouillon van een blokje. Even laten pruttelen en op smaak brengen. Niet te ver laten inkoken. Tomaten ontvellen en toevvoegen, maak een lekkere saus.

Vul de canneloni voorzichtig met het spinazie-mengsel (gaat heel goed met een spuitzak). Doe een laagje tomatensaus in een niet te grote ovenschaal en leg de canneloni daar voorzichtig in. Giet de rest van de tomatensaus er overheen, zorg dat de canneloni net onder staat. Verdeel de rest van de geraspte parmezaan er overheen, en leg dan opp ieder rolletje een plakje mozzarella. Zet de schaal 40 minuten afgedekt in een voorverwarmde oven (180 graden). Voor het serveren (1 buisje per persoon) een blaadje basilicum op het buisje leggen, en wat van de saus om het buisje op het bord.