Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
WARME PERZIKEN MET HONING

Lekker dessert, in de kookclub van HuisHoudPlaza geplaatst door Sje. Het wordt het dessert van ons kerstmenu dit jaar.

INGREDIËNTEN:

8 halve perziken (blik)
100 gram neutrale roomkaas
1 zakje amandelschaafsel
6 eetlepels dunne honing
1 theelepel citroensap
8 blaadjes munt


BEREIDING:

Oven voorverwarmen op 175 graden.
Roomkaas romig roeren met de amandelen (beetje achterhouden voor garnering), 3 eetlepels honing en het citroensap. In elke perzikhelft schepje van het kaasmengsel doen.
De gevulde perziken in een schaal in de oven opwarmen tot ze lauwwarm zijn, ondertussen de rest van de honing langzaam opwarmen in een pannetje. (Pas op voor verbranden / caramelliseren!)

AFWERKING:

De warme honing en het overgebleven amandelschaafsel over de perziken strooien. Garneren met blaadje munt.

VARIATIE:

De perziken een dag van tevoren opwarmen in een halve liter zoete witte wijn. Af laten koelen en de wijn een nachtje in laten trekken.