INGREDIËNTEN:
500 gr. oud wit brood
200 ml. melk
200 ml. room
30 gr. boter.
75 gr. suiker
4 eieren
350 gr. appelmoes.
1 theel. citroenrasp
kaneel
paneermeel
| |
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Ontkorst het brood. Roer kaneel en appelmoes door elkaar. Beboter een ovenvaste schaal en bedek de bodem van de schaal met 1/3 van het brood, schep hierop de helft van de appelmoes, herhaal dit zodat de bovenste laag uit brood bestaat.
Verwarm de melk met de room en laat hierin de suiker smelten, voeg boter en citroenrasp toe en klop de eieren door dit mengsel.
Schenk het eimengsel over het brood, strooi er wat paneermeel over en zet de schaal ca. 3 kwartier in de voorverwarmde oven, de bovenkant moet goudbruin zijn en alle vocht gestold.
Eet smakelijk!
|