wijnbanner

Tweet

VARKENSFILETSTUK IN ZOUTKORST

Hoofdgerecht bij uitgebreid diner

INGREDIËNTEN:

Varkensfiletstuk (1200 gr)
Grof, vochtig zeezout (2 kg.)
Tijm
Knoflook
Italiaanse keukenkruiden
Peper&zout
olie


BEREIDING:

Maak kleine sneetjes in het vlees, en steek daar knoflook en tijm in. Smeer het vlees in met wat olie en peper&zout. Meng het zeezout met de keukenkruiden. Doe in een braadslee een laag zeezout (ongeveer 2 cm) en leg het vlees erop. Dek met de hand af met een z\elfde laag zeezout tot er een gesloten korst is ontstaan. Leg dit ongeveer 60-70 minuten in de oven (220-250 graden). Zorg dat de zoutkorst vochtig blijft (regelmatig met de plantenspuit) of bekleed de ovenschaal met alu-folie en vouw dit ook over het zout, houdt de boel mooi vochtig. Je kunt dan gemakkelijker lossen en met de korst serveren op een schaal
Maak aan tafel open met behulp van een hamertje of de achterzijde van een goed keukenmes. Ontdoe het vlees van zoutresten en snijd in dikke plakken. 1200 gram is voldoende voor ongeveer 8 mooie plakken.