wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
GRIESMEELPUDDING MET BESSENSAUS (VANILLE)

Ouderwets lekker toetje, om de gaatjes te vullen

INGREDIËNTEN PUDDING:

1 liter volle melk
80 gr. tarwegriesmeel
50 gr. suiker
1 vanillestokje

INGREDIËNTEN SAUS:

1 flesje Betuwe bessensap (rode bes)
1 grote theel. aardappelmeel
1 eetl. suiker
1 zakje vanillesuiker


BEREIDING PUDDING:

Snij het vanillestokje open. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Als het kookt, zacht zetten, vanillestokje er uit halen, merg uit het vanillestokje schrapen en terugdoen bij de melk.
Meng de suiker en de griesmeel door elkaar. Onder voordurend roeren het griesmeel/suikermengsel in de melk gieten: pas op voor klontjes, goed blijven roeren! Al roerend 2-4 minuten zachtjes laten doorkoken. Het mengsel in een met koud water omgespoelde puddingvorm storten, en met folie afgedekt enkele uren in de koeling laten opstijven.

BEREIDING SAUS:

Twee eetlepels bessensap apart houden. De rest met de suiker en de vanillesuiker langzaam opwarmen, tot de suiker helemaal is opgelost. De aardappelmeel goed door de koude bessensap roerenlaten oplossen. Dit in kleine scheutjes door de warme bessensap roeren. Blijven roeren en laten binden. In een kannetje of flesje laten afkoelen.

De pudding storten op een schaal, en de saus er voorzichtig overheen schenken.
Eet smakelijk!