wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
BOTERKIP

Lekker frisse curry.

INGREDIËNTEN:

8 kippenbouten
100 gr. boter
3 uien
2 cm, gemberwortel
1 eetl. garam masala
1 theel. koriander
1 theel. chilipoeder
2 teentjes knoflook
2 kardemompeulen, heel
4 zwarte peperkorrels, heel
1 theel. komijnzaadjes
200 ml. yoghurt
2 eetl. tomatenpuree
2 laurierblaadjes
150 ml. creme fraiche
150 ml. water
olie
zout


BEREIDING:

Verhit de boter en de olie. Snipper de uien en bak ze goudbruin. Vuur laag zetten.

Rasp de gember. Doe gember, garam masala, koriander (gemalen), chilipoeder, komijn, knoflook, kardemoms, peperkorrels, zout (snuf) yoghurt en tomatenpuree in een grote schaal en roer het goed door elkaar. Ontvel en ontbeen de kip, maak er grove stukken van. Voeg de kip toe aan het yoghurtmengsel en voeg dit mengesel toe aan de uien. Op hoog vuur al roerend 'roerbakken' gedurende een kleine tien minuten.
Water en laurierblaadjes toevoegen en 30-45 minuten op laag vuur sudderen (deksel op de pan). Wel af en toe roeren. Creme fraiche toevoegen, goed doorroeren en nog een 15-20 minuten laten pruttelen. Verwijder de kardemompeulen en laurierblaadjes voor het opdienen.

Serveren met rijst of naanbrood.