INGREDIËNTEN:
250 gr. chocolade
70 gr. boter
350 ml. slagroom
3 eieren
2 eetl. whisky
2 eetl. honing
4 theel. oploskoffie
| |
BEREIDING:
Zorg voor goede donkere chocolade (cacaogehalte minimaal 70%). Smelt de chocolade in een kom au bain marie rustig, roerend, samen met de klontjes boter. Meng tot homogene massa. Klop de slagroom in kom twee net zo lang tot er mooie pieken ontstaan, maar niet te stijf. Een van de eieren scheiden, en het eiwit klop je, samen met de twee andere eieren en de honing, tot een luchtige massa.
De oploskoffie in de whisky oplossen. Daarna chocolademengsel, eiermengsel en whisky-koffie voorzichtig door elkaar spatelen. Het moet een homogeen mengsel worden, maar je moet ook zorgen dat er niet teveel lucht uit verdwijnt. Tot slot meng je dit mengsel met de geklopte room. Hier geldt hetzelfde: voorzichtig spatelen, goed mengen.
In mooie dessertbakjes of glazen doen, afdekken met folie en een paar uur (of een nacht) in de koeling laten opstijven.
|