wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
EIERSALADE

Het is bijna Pasen, en dus een gemakkelijk en snel eiergerecht. Met het mooie weer dat verwacht wordt, is dit lekker bij een picknick of lunch in de tuin.

INGREDIËNTEN:

4 eieren
4 kleine augurken
4 eetl. mayonaise
2 eetl. ketchup
2 theel. mosterd
1 theel. kerriepoeder
Peper & Zout


BEREIDING:

Zorg voor biologische eieren: de stempelcode op het ei begint dan met een 0. Hetzelfde voor de mayonaise: ook zo biologisch mogelijk. ;-)
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. pellen en in kleine stukjes snijden. mayo, ketchup, mosterd, kerrie (zoete variant) en augurk (gesnipperd) goed door elkaar roeren, en daarna door de eieren roeren. Afgedekt in de koeling een paar uur laten staan, zodat de smaken mooi mengen.
Voor opdienen evt. nog op smaak brengen met P&Z.
Lekker met een vers hard broodje, knackebrot of een zacht wit bolletje.