Lekkere combinatie, vooral op een warme voorjaarsdag. Een recept dat ik jaren terug uit nl.culinair haalde.
INGREDIËNTEN:
400 gr. zeewolffilet
|
BEREIDING:
Snijd de zeefwolf in repen. Pel 24 rivierkreeftjes. Schil de witte asperges en snijd de onderkantjes van zowel de witte als de groene asperges. Kook de witte asperges 10 minuten en laat ze in het kookvocht doorgaren. Blancheer de groene asperges 5-8 minuten in kokend water en laat ze in koud water afkoelen. Smoor de reepjes zeewolf in boter met wijn en wat zout glazig. Schep de vis uit de pan . Doe enkele saffraanblaadjes in het stoofvocht, kook dit vocht in tot de helft en zeef het. Voeg de room toe, kook het nog even in en breng de saus op smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met wat aangelengde maizena. Maak de asperges warm, verwarm de zeewolf en gepelde rivierkreeftjes in de saus. Leg de asperges om de warme borden en schep de ragout in het midden. Garneer met de verwarmde ongepelde rivierkreeftjes. |