Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
Satť Kambing

Dit is een satť van geitenvlees, traditioneel Indonesisch. Uit nl culinair, waar twee mensen zich bemoeiden met de receptuur. Natuurlijk kunt u ook satť babi (varkens) of ajam (kip) maken, maar ik raad u aan op zoek te gaan naar geitenvlees en dit een keer te proberen, het is echt heerlijk!

INGREDIňNTEN
VOOR DE SAT…:

500 gr. geitenvlees
1/2 teentje knoflook
3.4 eetl. suiker
1 eetl. ketjap manis
1/2 eetl. gesnipperde ui
1 theel. gemalen ketoembar
1 eetl. sambal oelek

INGREDIňNTEN
VOOR DE SAUS

ketjap manis
sjalotjes
rode lombok rawit
guia djawa
2 blaadjes djeruk purut

BEREIDING:

De ingrediŽnten hiernaast zijn deels aanklikbaar. U komt dan op een pagina van Kokkie Blanda waar een korte uitleg/vertaling te vinden is van de diverse ingrediŽnten. Gebruik de zoekfunctie van uw browser om op deze pagina te zoeken.

Voor een deel van de ingrediŽnten kunt u in een goed gesorteerde supermarkt terecht. Omdat u voor een deel toch een goede toko moet opzoeken, raad ik u aan daar alle ingediŽnten te kopen, meestal is het niet duurder en het is in ieder geval qua smaak veel beter.

Snijd het vlees in blokjes. Maak van de ingrediŽnten een marinade en leg het vlees 1 uur hierin. Rijg het vlees aan ongeveer 16 stokjes en in ongeveer 4 - 5 minuten bruin roosteren.

Maak de ketjapsaus door de sjalotten en de lombok rawit fijn te snijden en aan te zetten in ruim olie. Voeg de guia djawa en een kopje water toe. Meng daarna alle ingrediŽnten tot een gladde saus.

SELAMAT MAKAN!