wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
CAMPINGMAALTIJD VAN COUSCOUS MET WORST EN GROENTE

Aan de vooravond van onze 14-daagse fietsvakantie, een recept van een gemakkelijk en snel maal, dat we op ons 1-pittertje voor de tent kunnen koken.

INGREDIËNTEN:

300 gr. couscous
200 gr. worst (chorizo oid)
blikje sperziebonen
2 uien
1 courgette
1 aubergine gemengde kruiden
olie
P&Z


BEREIDING:

Ui snipperen en glazig bakken. Courgette en aubergine in dobbelsteentjes snijden, sperziebonen in stukjes, worst in blokjes en even meebakken. Kruiden (ras al hanout, Italiaans mengsel of Provencaals, het kan allemaal) en op hoog voor omscheppend even lekker bakken. Deksel erop en op laag vuur kwartiertje doorbakken, daarna in slaapzak wikkelen en lekker laten doorgaren
CousCous in een kom doen, 350 ml. kokend water erbij en met scheutje olie en wat zout na even omscheppen afgedekt 15 minuten laten staan, tot al het water is opgenomen. Met een vork doorroeren, klontjes verwijderen, en met het groente-worstmengsel opdienen.

Stevige pot, goed voor na een lange (fiets) dag op de camping.