wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
PANNA COTTA MET AARDBEIEN: EEN KLASSIEK ITALIAANS DESSERT

Lekker dessert, niet echt moeilijk en altijd een succes. Dit is een recept van de Libelle, ik heb het niet uitgeprobeerd omdat ik van een echte prof (@lars_vierhout) een grote zak Panna Cotta-poeder kreeg, waarmee je heel gemakkelijk (melk en room toevoegen, koken) Panna Cotta maakt. Moet ik trouwens ook nog uitproberen...

INGREDI╦NTEN PANNA COTTA:

250 ml. slagroom
100 ml. melk
1 1/2 blaadje gelatine
80 gr. suiker

INGREDI╦NTEN AARDBEIENCOULIS:

300 gr. aardbeien
2 eetl. poedersuiker
2 theel. citroensap


BEREIDING:

Room en suiker in een steelpannetje al roerend zachtjes aan de kook brengen. Op heel zacht vuur 15 minuten laten inkoken (regelmatig roeren). De gelatine in koud water weken. Melk aan de kook brengen, van het vuur nemen en de uitgeknepen gelatine er in oplossen. Al roerend mengen met het ingekookte suiker-room-mengsel. In dessert-bakjes of -glaasjes doen en in de koelkast minimaal twee uur laten afkoelen en opstijven.

Zoek nu van de aardbeien een paar mooie uit en leg die apart voor de garnering. Maak de rest (ongeveer 250 gram) schoon, en pureer deze in een keukenmachine of met bijv. een staafmixer. meng citroensap en poedersuiker erdoor. Goed mengen, eventueel zeven zodat er een mooie gladde coulis ontstaat.

Nu heb je twee mogelijkheden: stort de panna-cotta's uit de desertbakjes op een dessertbordje, schenk er wat van de couilis overheen en omheen en garneer met een paar van de achtergehouden aarbeitjes, of, wanneer je gebruik maakt van dessertglaasjes: schenk wat van de coulis over de pannacotta in het glas, garneer het met de aardbeitjes en serveer in het glaasje.