wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
VEGETARISCHE LASAGNE MET VENKEL

Lekkere variatie met venkel en komijnenkaas.

INGREDIËNTEN

lasagnebladen
750 ml. gezeefde tomaten
400 ml. creme fraiche
2 flinke venkelbollen
300 gr. jonge komijnenkaas
1 bouillonblokje (groente)
pesto
P&Z
olijfolie


BEREIDING:

Vet een grote ovenschaal in met wat olie. Maak van de gezeefde tomaten, creme fraiche en het bouillonblokje een saus (warmen). Op smaak brengen met P&Z en pesto.
Maak de venkel schoon en snijd deze in dunne plakken (worden ringen). snijd de komijnenkaas ook in plakken. Doe een dunne laag saus onderin de schaal, daarna venkel, weer saus, kaas, weer saus, lasagnebladen, enz. Eindig met saus en kaas.
Zet de lasagne in de oven en zet de oven op 200 graden. 45-60 minuten laten bakken tot de bovenzijde bruin begint te kleuren.

Door de combinatie van venkel en komijnenkaas een bijzondere maar wel aparte lasagne-variatie.