RECEPT VAN DE WEEK:
VEGETARISCHE WITLOFSCHOTEL

Lekkere variatie uit de oven

INGREDIËNTEN

4 stronkjes witlof
250 gr. champignons
500 gr. grote tomaten
250 gr. oude kaas
Versgemalen peper


BEREIDING:

Vet een grote ovenschaal in. Kook de witlof even voor en snijd de stronkjes in de lengte doormidden. Snijd de champignons en de tomaten in dikke plakken (ongeveer 1 cm). Leg onderin de ovenschaal een laagje tomatenplakken, daarop een laagje champignons, peper, daarop plakjes kaas, dan weer tomaat, dan champignons, peper, dan de halve stronkjes witlof en afdekken met kaas. Beetje olie er overheen sprenkelen en 40-50 minuten in een voorverwarmde oven (160-180 graden)
Lekker met gekookte aardappels of een mooie puree.

VARIATIE:

Probeer eens een andere kaassoort: denk aan een goed smeltende abdijkaas, een komijnekaas (als je daarvan houdt) of een mooie mozzarella.