wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
PRUIMENPANNENKOEKEN

Het is weer pruimentijd. Het boompje van mijn schoonvader, dat nu in onze tuin staat, draagt voor het eerst.
Dit jaar nog gewoon lekker op te eten, maar volgend jaar?

INGREDIËNTEN

500 gr. meergranenbloem
5 eieren
1200 ml. melk
3-5 kg. pruimen
2 zakjes vanillesuiker
200 gr. suiker
1 theel. kaneelpoeder
1 eetl. citroenrasp
boter zout


BEREIDING:

Meng de bloem, vanillesuiker, citroenrasp, eieren en snuf zout door elkaar. Doe de melk er in scheutjes bij en maak er een glad beslag van. Lekker luchtig kloppen en afgedekt minimaal 30 minuten op kamertemperatuur laten staan.
Pruimen wassen, halveren en ontpitten. De helften diep insnijden zonder ze echt door te snijden.
Helft van de suiker mengen met de kaneel. In beetje boter beslag in de pan. Dan vuur laag en een paar halve pruimen erop. Bestrooien met suiker en deksel op de pan. Enkele minuten op laag vuur doorbakken. Uit de pan laten glijden en serveren met kaneelsuiker.