wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
CHAMPIGNONROOMSAUS

Lekker en gemakkelijk. Wij eten het op de camping bij pasta, maar ook bij een goed stuk vlees is het lekker

INGREDIËNTEN

500 gr. kleine champignons
300 ml. creme fraiche
2 bouiloonblokjes
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
versgemalen peper
klontje boter
Italiaanse Kruiden


BEREIDING:

Gebruik een pan met dikke bodem. Snipper sjalotjes en knoflook. Snijd van de champignons de onderzijde van de steeltjes, haal de rest van de steeltjes uit de hoedjes (hoedjes heel laten). snijd de steeltjes in stukjes en fruit sjalotjes, knoflook en champingnonstukjes. Voeg de hoedjes en Italiaanse kruiden toe, verkruimel de bouillonblokjes en voeg deze ook toe, en bak dit gedurende enkele minuten onder voortdurend roeren. Vuur zacht, room toevoegen en goed mengen. Op heel zacht voor onder regelmatig roeren doorwarmen. Op smaak brengen met versgemalen peper.