wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
PASTASALADE

Lekkere (lunch?) salade met prosciutto en champignons

INGREDIËNTEN SALADE:

250 gr. lasagnebladen
300 gr. prosciutto
150 gr. champignons
2 stengels bleekselderij
150 gr. kerstomaatjes
1 komkommer
Verse basilicumblaadjes
100 gr. parmezaanse kaas (geschaafd)
Z&P

INGREDIËNTEN DRESSING:

100 ml. olijfolie
scheut rode wijn
1 eetl. mosterd
2 tenen knoflook
snufje chilipoeder


BEREIDING:

Begin met het maken van de dressing. Pers de knoflook, meng alle ingrediënten en klop het goed door. Doe dan de schoongemaakte champignons in de dressing en laat even marineren.

Schep de champignons voorzichtig uit de dressing. Snijd ze in stukjes en bak ze even aan in wat olijfolie. Breng in een grote pan ruim water aan de kook en breek daarboven de lasagnabladen. Kook dit beetgaar. Uit laten lekken en afspoelen met koud water. Weer goed laten uitlekken. Snijd de prosciutto in reepjes, de komkommer in dunne plakjes (kaasschaaf), de bleekselderij in maantjes en de tomaatjes doormidden.
Neem een mooie slaschaal, en doe de afgekoelde pasta erin. Daarna de prosciutto, de champignons, de komkommer, bleekselderij en tomaatjes toevoegen. Meng het goed, en doe de dressing er overheen. Een half uurtje in de koelkast laten koelen en de smaken laten doortrekken. Vlak voor het serveren geschaafde parmezaanse kaas en basilicumblaadjes er overheen doen.