RECEPT VAN DE WEEK:
ROMIGE AARDAPPELSOEP

Simpel en erg lekker. Deze is al eens eerder weekrecept geweest, maar nadat wij hem vandeweek weer aten, vonden we dat deze het verdient om nog een keer in het zonnetje gezet te worden.

INGREDIËNTEN:

750 gr. kruimige aardappelen
2 preien
3 teentjes knoflook
klontje boter
750 ml. bouillon
200 ml. room
pesto

BEREIDING:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de prei en snijd ze in dunne ringen. Pel en pers de knoflook. Verhit de boter in een ruime soeppan. fruit de prei en knoflook enkele minuten. Voeg de aardappelen en bouillon toe en kook de aardappelen in 20 min. gaar. Voeg de room toe en laat de soep nog 5 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een schuimig geheel en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in borden of kommen en leg in elk bord een lepeltje pesto. Serveren met stokbrood.

Variaties:

Voor een delicatere smaak kunt u gerookte knoflook gebruiken.
Voor een vegetarische maaltijd kunt u groentebouillon gebruiken.

Eet smakelijk.