RECEPT VAN DE WEEK:
PANNE(N)KOEKEN

Ouderwetsch lekker... Ook in nieuwe spelling! Dit weekend met de logéhebben we het onszelf te gemakkelijk gemaakt: bij de Pannekoekenbakker gegeten. Maar volgende keer bak ik ze weer zelf!

INGREDIËNTEN

500 gr. zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
5 eieren
500 ml. melk
500 ml. donker bier


INGREDIËNTEN VULLING:

plakjes ontbijtspek
plakjes champignons
ringen ui
geraspte kaas

BEREIDING:

Roer bakmeel en zout door elkaar. Breek de eieren er doorheen, en daarna de melk. goed roeren, bier toevoegen en doorroeren tot een glad beslag ontstaat. Afgedekt half uurtje laten staan.

Voor basispannenkoeken beetje boter in hete koekenpan, lepel beslag er in, en walsen. Zodra de pannenkoek van de bodem loslaat, keren. Liefst omgooien natuurlijk, altijd een feest. ;-) Voor gevulde pannenkoeken de vulling tevoren bakken en garen. Begin met spek in de pan (boter hoeft dan niet). Andere vulling erbij, verspreiden en beslag er overheen. Daarna de geraspte kaas. Verder hetzelfde, alleen keren door omgooien is een stuk moeilijker.

VARIATIE:

Natuurlijk kun je experimenteren met de vulling. Er is heel veel mogelijk bij pannenkoeken!